Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egyszerű, de annál hatásosabb módszer narancsbőr ellen!

2023. 08. 10. 00:00:00 Sense

A narancsbőr, más néven cellulit (nem cellulitisz!) számos nő életét keseríti meg. A bőr felszínén megjelenő gödröcskék és dudorok leggyakrabban a combokon, a fenéken, csípőn és a hason jelennek meg, függetlenül attól, hogy valaki vékony, sportos vagy molett testalkattal rendelkezik. Ha nem akarod takargatni magad a strandon, itt az ideje, hogy felvedd a harcot ezzel a kellemetlen jelenséggel!

A "narancsbőr" a bőr alatti zsírszövetek nem egyenletes megjelenése, mely leginkább a nők csípőjén, combján, fenekén és néha a karján jelenik meg. Tudományosan "cellulitnak" is hívják. A bőr alatti zsírsejtek között található kötőszöveti rostok feszülnek, melyek a bőrön keresztül látható dudorokat vagy mélyedéseket eredményeznek. Ez a textúra hasonlít a narancshéjára, innen kapta a nevét.

A narancsbőr kialakulásának okai

 • Genetika: Bizonyos gének hajlamosíthatnak a narancsbőr kialakulására. A bőr alatti kötőszöveti hálózat szerkezete genetikailag meghatározott, és ez befolyásolhatja a zsírsejtek eloszlását és a narancsbőr kialakulásának valószínűségét. Az egyének, akiknek vékonyabb bőrük van, nagyobb eséllyel mutatnak narancsbőr megjelenési jeleket, mivel a bőr alatti zsír könnyebben láthatóvá válik. Genetikai tényezők határozhatják meg azt is, hogy egyénenként hol tárolódik a zsír a testben. Egyes emberek genetikailag hajlamosabbak arra, hogy zsírt halmozzon fel bizonyos területeken, például a combokon vagy a fenékben, ahol a narancsbőr gyakrabban fordul elő. Az egyén anyagcsere sebessége is genetikai öröklődéssel járhat, és befolyásolhatja a zsír felhalmozódásának mértékét a testben. A gyulladás szerepet játszhat a cellulit kialakulásában, és egyes emberek genetikailag hajlamosabbak lehetnek a gyulladásos válaszokra.
 • Hormonok: Például az ösztrogén, az inzulin, a noradrenalin, a pajzsmirigyhormonok és a prolaktin is szerepet játszhatnak a cellulit kialakulásában. A genetika befolyásolhatja a hormontermelést és a hormonérzékenységet, amelyek hozzájárulnak a zsír tárolásához és eloszlásához. Különösen az ösztrogén szintjének változásai befolyásolhatják a cellulit kialakulását.
 • Életmód és táplálkozás: A túlzottan feldolgozott, magas zsír- és cukortartalmú ételek fokozhatják a zsír felhalmozódását, ami elősegítheti a narancsbőr kialakulását. Az alacsony vízbevitel pedig csökkentheti a bőr hidratáltságát, ami szintén hozzájárulhat a cellulit megjelenésének észrevehetőségéhez. A rendszeres testmozgás javítja a vérkeringést, serkenti az anyagcserét és segít a zsírégetésben. A fizikai inaktivitás hozzájárulhat a zsír felhalmozódásához és a keringési problémákhoz, ami súlyosbíthatja a narancsbőr megjelenését. A túlzott zsírfelhalmozódás növeli a narancsbőr kialakulásának kockázatát, mivel a bőr alatti zsírsejtek kitágulása a bőr felszínén egyenetlen megjelenést okoz. A túlzott sóbevitel vagy bizonyos egészségügyi állapotok miatti folyadékretenció (víz visszatartása) duzzanatot okozhat, ami fokozhatja a narancsbőr megjelenését. A krónikus stressz hozzájárulhat a hormonális egyensúlyhiányhoz, ami befolyásolhatja a zsír tárolását és a kollagén termelést. Az alkohol dehidratál, ami csökkenti a bőr rugalmasságát és tónusát, továbbá befolyásolja a tápanyagok felszívódását és növeli a folyadékretenciót, mindkettő elősegítheti a narancsbőr kialakulását.
 • Ruházat: A túl szűk nadrágok vagy fehérneműk csökkenthetik a vérkeringést az érintett területeken. A megfelelő véráramlás elengedhetetlen a tápanyagok és az oxigén szállításához a bőrbe, és a rontott keringés hozzájárulhat a toxinok felhalmozódásához, amelyek elősegíthetik a cellulit kialakulását. A szűk ruházat befolyásolhatja a nyirokrendszer normális működését, ami a folyadék visszatartását és a duzzanatok kialakulását eredményezheti. Ez tovább növelheti a narancsbőr láthatóságát. Bizonyos területeken a folyamatos dörzsölés vagy nyomás (például a túl szűk ruhák által okozott) stimulálhatja a kollagén rostok torzulását vagy szakadását, ami befolyásolhatja a bőr szerkezetét és megjelenését.
 • Dohányzás: A dohányzás károsítja a bőr kollagénjét, ami a bőr rugalmasságáért és szerkezetéért felelős. Ezenkívül a dohányzás rontja a vérkeringést, ami befolyásolhatja a tápanyagok és oxigén eljutását a bőrbe, így elősegítve a narancsbőr kialakulását.

 

Az anti-cellulit krémek előnyei

A narancsbőr, vagy cellulit, kezelésére számos termék áll rendelkezésre a piacon. A krémek és masszázstermékek azok közé a népszerű megoldások közé tartoznak, amelyek célja a bőr megjelenésének javítása. Az anti-cellulit krémek célja a bőr állapotának és textúrájának javítása, valamint a narancsbőr megjelenésének csökkentése. Ezeknek az anti-cellulit krémeknek számtalan előnyük van, nézzük ezeket sorban:

 • Könnyű alkalmazás: Ezek a krémek könnyen felvihetők otthon, anélkül, hogy drága kozmetikai kezeléseken kellene részt venni.
 • Helyi kezelés: Közvetlenül az érintett területekre alkalmazhatók, lehetővé téve a célzott kezelést.
 • Bőr kondicionálás: Több krém hidratáló összetevőket is tartalmaz, ami javítja a bőr állapotát, puhaságát és rugalmasságát.
 • Rövid távú eredmények: Erős javulás tapasztalható a bőr textúrájában és megjelenésében a krémek rendszeres használata után.

Mit is tartalmaznak ezek a narancsbőr elleni termékek?

A legtöbb anti-cellulit krémben található egy vagy több aktív összetevő, amelyek célja a narancsbőr kezelése, amelyek közül a fontosabbak a következők:

 • Koffein: A koffein stimulálja a vérkeringést az alkalmazási területen. A fokozott vérkeringés segíthet a bőr alatti zsírsejtek méretének csökkentésében és a felesleges folyadék eltávolításában, ami javíthatja a bőr textúráját és megjelenését. A koffeinnek diuretikus tulajdonságai vannak, vagyis elősegíti a felesleges víz eltávolítását a szövetekből. Ezáltal csökkentheti a bőr alatti folyadékfelhalmozódást, ami a narancsbőr egyik oka lehet. A koffein elősegítheti a zsírsejtek lebontását, ami hozzájárulhat a narancsbőr megjelenésének csökkentéséhez. A koffein serkentheti a kollagén termelést, ami feszesebbé és rugalmasabbá teheti a bőrt.
 • Retinol: A retinol, egy A-vitamin formája, sok kozmetikai termékben található meg, és ismert a bőrápoló tulajdonságai miatt. Az anti-cellulit krémekben való alkalmazásának célja a narancsbőr megjelenésének javítása és a bőr állapotának finomítása. A retinol serkenti a bőrsejtek megújulását, ezáltal segít a bőr felületének simításában és fiatalításában. A retinol növeli a kollagén termelést a bőrben. A kollagén felelős a bőr feszességéért és rugalmasságáért. Ezen tulajdonságok növelésével a bőr simábbá és feszesebbé válhat, ami segíthet a narancsbőr megjelenésének csökkentésében. A retinol képes növelni a dermis vastagságát. A vastagabb bőr kevésbé átlátszó a mélyebb zsírrétegekhez képest, ami segíthet a narancsbőr megjelenésének minimalizálásában. A retinol serkenti az elhalt bőrsejtek lehámlását, ami a bőr felszínének egyenletesebbé és simábbá tételéhez vezethet. A retinol szintén segíthet a pórusok méretének csökkentésében, ami finomabb és simább bőrmegjelenést eredményez.
 • L-karnitin: Az L-karnitin egy természetes anyag, amely az emberi testben is megtalálható, és fontos szerepet játszik az energiaanyagcserében, különösen a zsírsavak mitochondriumba történő szállításában, ahol ezek az energiatermeléshez szükségesek. Az L-karnitin népszerű összetevő sok étrend-kiegészítőben, mivel segíthet a zsírégetésben és a testtömeg csökkentésében. Az L-karnitin segíthet növelni a bőr alatti zsírsejtek energiatermelését, ami a sejtek méretének csökkentéséhez és így a narancsbőr megjelenésének csökkenéséhez vezethet. Az L-karnitin elősegítheti a bőr hidratáltságát és rugalmasságát, javíthatja a bőr textúráját és feszességét. Egyes kutatások szerint az L-karnitin antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segíthetnek a szabad gyökök okozta károsodások elleni védekezésben, ezzel elősegítve a bőr egészségének és megjelenésének fenntartását. Összességében az L-karnitinnek potenciálisan pozitív hatásai lehetnek a narancsbőr elleni harcban, amikor helyileg alkalmazzák.
 • Ginkgo biloba: A Ginkgo biloba egy ősi fafajta, melynek kivonatait évszázadok óta használják a hagyományos kínai orvoslásban. A modern tudomány is számos jótékony hatást tulajdonít neki, különösen a keringési rendszerre gyakorolt pozitív hatásai miatt. Az anti-cellulit krémekben való alkalmazásának fő oka ezen keringési előnyök kihasználása. A Ginkgo biloba kivonat serkentheti a vérkeringést, ami elősegítheti a tápanyagok és az oxigén hatékonyabb szállítását a bőrsejtekhez, és segíthet a toxinok és felesleges folyadékok eltávolításában a szövetekből. A Ginkgo biloba ismert antioxidáns tulajdonságairól, amelyek segíthetnek a bőrt károsító szabad gyökök semlegesítésében. Ez hozzájárulhat a bőr egészségének megőrzéséhez és a bőr öregedésének lassításához. Néhány kutatás szerint a Ginkgo biloba kivonat pozitívan befolyásolhatja a kollagén termelést, ami a bőr rugalmasságáért és feszességéért felelős. A Ginkgo biloba kivonatnak gyulladásgátló tulajdonságai is vannak, amelyek segíthetnek csökkenteni a bőrirritációt és a bőr pirosságát. Összefoglalva, a Ginkgo biloba kivonatnak számos előnye van, amelyek hozzájárulnak a narancsbőr megjelenésének javításához az anti-cellulit krémekben.
 • Peptidek: A peptidek rövid aminosav-láncok, amelyek a fehérjék építőkövei. A bőrápolási termékekben, beleértve az anti-cellulit krémeket is, a peptidek gyakran szerepelnek a fő összetevők között azoknak az előnyöknek köszönhetően, amelyeket a bőrre gyakorolnak. A peptidek serkenthetik a kollagén termelést a bőrben. Mivel a kollagén felelős a bőr feszességéért és rugalmasságáért, a fokozott termelés hozzájárulhat a bőr textúrájának javításához és a narancsbőr megjelenésének csökkentéséhez. Egyes peptidek segíthetnek a bőrsejtek megújulásában és regenerációjában, ami javíthatja a bőr megjelenését és struktúráját. Néhány peptid képes fokozni a bőr hidratáltságát, ami hozzájárul a bőr simaságához és rugalmasságához. Bizonyos peptidek, például az adipotidek, célozhatják a zsírsejteket, elősegíthetik a zsírégetést és megakadályozhatják az új zsírsejtek képződését. Egyes peptidek serkenthetik a vérkeringést a bőrben, elősegítve ezzel a toxinok és felesleges folyadékok eltávolítását, ami csökkentheti a narancsbőr megjelenését.

Az anti-cellulit termékcsoportok

I. Feszesítő és tonizáló termékek

A feszesítő és tonizáló anti-cellulit krémek a bőr felszíne alatt lévő zsírsejtek és a kollagén rostok közötti kölcsönhatáson alapulnak. Ezek a krémek különböző aktív összetevőket tartalmaznak, amelyek célja a bőr megjelenésének és szerkezetének javítása. Lássuk, hogyan működnek, milyen előnyei vannak, és mit kell tudni róluk:

Működésük

o   Serkentik a vérkeringést: Az összetevők, mint a koffein, serkentik a vérkeringést, ami növeli az oxigén és tápanyagok szállítását a bőrbe. Ez segíthet a toxinok eltávolításában és a bőr táplálásában.

o   Stimulálják a kollagén termelést: Az összetevők, mint a retinol, növelik a kollagén termelést, ami segít javítani a bőr rugalmasságát és feszességét.

o   Zsírégető hatás: Bizonyos összetevők, mint az L-karnitin, elősegítik a zsírégetést, ami csökkentheti a zsírsejtek méretét a bőr alatt.

o   Vízelvonó hatás: Egyes krémek vízelvonó összetevőket tartalmaznak, amelyek csökkentik a folyadék visszatartását, ezáltal csökkentve a puffadtságot és a cellulit láthatóságát.

o   Rendszeres alkalmazás: Ahhoz, hogy valódi eredményeket érjünk el, a krémeket rendszeresen, gyakran napi egyszer vagy kétszer kell alkalmazni.

Előnyei

o   Javítják a bőr textúráját: Rendszeres használat mellett a bőr simábbnak és feszesebbnek érződhet.

o   Rugalmasabb bőr: Az aktív összetevők növelhetik a bőr rugalmasságát, ami fiatalosabb megjelenést eredményez.

o   Könnyű alkalmazás: A legtöbb krém gyorsan felszívódik, és nem hagy zsíros érzetet.

o   Kombinálható más kezelésekkel: A krémek használata kiegészíthető masszázzsal, testkezelésekkel vagy speciális ruházattal a hatékonyság növelése érdekében.

II. Zsírcsökkentő termékek

A zsírcsökkentő anti-cellulit krémek olyan termékek, amelyek különféle összetevőket tartalmaznak, amelyek célja a bőr alatti zsírsejtek méretének csökkentése vagy a zsírsejtek anyagcseréjének serkentése. Lássuk, hogyan működnek, milyen előnyei vannak, és mit kell tudni róluk:

Működésük

o   Zsírégető összetevők: Bizonyos összetevők, mint az L-karnitin, képesek elősegíteni a zsír oxidációját, ami a zsírsejtek méretének csökkentéséhez vezet.

o   Serkentik a vérkeringést: Az összetevők, mint a koffein, serkentik a helyi vérkeringést, ami növeli az oxigén és tápanyagok szállítását a bőrbe. Ez segíthet a toxinok eltávolításában és a zsírégetésben.

o   Vízelvonó hatás: Egyes krémek összetevőket tartalmaznak, amelyek csökkentik a folyadék visszatartását, csökkentve a puffadtságot és a cellulit láthatóságát.

o   Rendszeresség: A krémek rendszeres használata elengedhetetlen a legjobb eredmények eléréséhez.

Előnyei

o   Csökkenti a cellulit megjelenését: A zsírégető anti-cellulit krémek használata csökkenti a narancsbőr megjelenését és a bőr alatti zsírsejtek méretét.

o   Javítják a bőr textúráját: A bőr simábbnak és feszesebbnek érződhet. Könnyű alkalmazás: Gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros érzetet.

o   Kombinálható más kezelésekkel: Más anti-cellulit módszerekkel, mint például masszázs vagy speciális ruházat, együtt alkalmazva növelhető a hatékonyság.

III. Méregtelenítő termékek

A méregtelenítő anti-cellulit krémek olyan termékek, amelyek célja a bőr alatti méreganyagok és folyadék felesleg eltávolítása, ezzel segítve a bőr egészséges megjelenésének helyreállítását és a cellulit láthatóságának csökkentését. Ezek a krémek különféle összetevőket tartalmaznak, amelyek célja a bőr méregtelenítése és táplálása.

Működésük

o   Növelik a vérkeringést: Sok méregtelenítő krém olyan összetevőket tartalmaz, mint a koffein vagy a zöld tea kivonat, amelyek serkentik a helyi vérkeringést, segítve ezzel a toxinok eltávolítását a bőrből.

o   Vízelvonó hatás: Összetevők, mint a mentol vagy az eukaliptusz, elősegítik a folyadék felesleg eltávolítását a bőr alól, csökkentve ezzel a puffadtságot és a cellulit megjelenését.

o   Antioxidánsok: Olyan összetevők, mint az A- és E-vitamin, valamint a zöld tea kivonat, antioxidáns hatásukkal segítenek a szabad gyökök ellen, amelyek a bőr öregedését okozzák.

o   Nyugtató és gyulladáscsökkentő összetevők: Olyan összetevők, mint az aloe vera vagy az allantoin, nyugtatják és hidratálják a bőrt, csökkentve a gyulladást és elősegítve a bőr regenerálódását.

o   Rendszeresség: A krémek rendszeres használata elengedhetetlen a legjobb eredmények eléréséhez.

Előnyei

o   Egészségesebb megjelenésű bőr: A méregtelenítés révén a bőr ragyogóbbá, simábbá és egészségesebb megjelenésűvé válhat.

o   Csökkentett cellulit: A folyadékfelesleg eltávolításával és a helyi vérkeringés serkentésével a cellulit megjelenése csökkenhet.

o   Bőr táplálása: Az antioxidánsok és a tápláló összetevők révén a bőr tápláltabbá és hidratáltabbá válhat.

o   Természetes összetevők: Sok méregtelenítő anti-cellulit krém természetes összetevőket tartalmaz, amelyek kíméletesek a bőrhöz.

IV. Zsírcsökkentő és méregtelenítő speciális termékek

A Sensual essense (Sense) zsírcsökkentő és méregtelenítő termékcsaládja (Maté and Cocoa) ideális választás azoknak, akik tökéletes megoldást keresnek a narancsbőr ellen.

Működésük

o   Diuretikus hatás: A maté teának enyhe vízhajtó hatása van, amely elősegíti a felesleges folyadék eltávolítását a szervezetből. Ennek hatására a bőr alatti vízretenció, ami a cellulit megjelenésének egyik tényezője lehet, csökkenhet.

o   Antioxidánsok: A matéban lévő antioxidánsok segítenek a szabad gyökök káros hatásainak csökkentésében, amelyek károsíthatják a bőr kollagénjét és elasztinját, ezáltal hozzájárulva a cellulit kialakulásához.

o   Koffein: A kakaóban található koffein serkentheti a vérkeringést, ami segíthet a zsírégetésben és a toxinok eltávolításában a bőr alól. Azonban ezen hatás mértéke nem annyira kifejezett, hogy önmagában jelentős változást okozzon a cellulit megjelenésében.

o   Polifenolok: A kakaóban lévő polifenolok antioxidánsok, amelyek segíthetnek a bőr egészségének megőrzésében, de nincs közvetlen kapcsolatuk a narancsbőr kialakulásával.

Javaslatok és figyelmeztetések

Az anti-cellulit krémek használatakor számos fontos figyelmeztetés és javaslat létezik, amelyek segítenek biztonságos és hatékony alkalmazásban.

 • Allergiás reakciók: Mielőtt bármilyen krémet az egész testen alkalmaznál, mindig végezz bőrpróbát egy kis területen, hogy ellenőrizd az allergiás reakciókat vagy bőrirritációt.
 • Terhesség és szoptatás: Sok anti-cellulit krém nem ajánlott terhesség vagy szoptatás ideje alatt. Mindig olvasd el a termék címkéjét és konzultálj orvosoddal az alkalmazás előtt.
 • Bőrbetegségek: Ha már létező bőrproblémád van, például ekcéma vagy pikkelysömör, akkor konzultálj bőrgyógyászoddal, mielőtt anti-cellulit krémet használnál.
 • Szájon át bevehető kiegészítők: Néhány termék szájon át bevehető kiegészítőket is tartalmaz az anti-cellulit hatás fokozására. Ezeknek saját mellékhatásaik és figyelmeztetéseik lehetnek, ezért olvasd el az utasításokat és beszélj orvosoddal.
 • Rendszeres alkalmazás: Az anti-cellulit krémek rendszeres alkalmazása növelheti az esélyét a kívánt eredmények elérésére. A termék címkéjén szereplő utasításoknak megfelelően alkalmazd.
 • Kombinálj más kezelésekkel: Az anti-cellulit krémek hatékonyabbak lehetnek, ha kombinálják őket más narancsbőr-ellenes stratégiákkal, mint például masszázs, testkezelések vagy fizikai aktivitás.
 • Rendszeres bőrradírozás: A bőrradírozás elősegítheti a halott bőrsejtek eltávolítását, így az anti-cellulit krémek könnyebben felszívódhatnak és hatékonyabbak lehetnek.
 • Összetevők vizsgálata: Néhány összetevő, mint például a koffein, a retinol vagy a peptidek, bizonyítottan hatásosak lehetnek a narancsbőr ellen. Vizsgáld meg a termék összetevőit, hogy megértsd, melyiket válaszd.

Végül, mint minden bőrápolási termék vagy kezelés esetében, az eredmények eltérőek lehetnek az egyes emberek között. Ha nem látod a kívánt eredményeket vagy mellékhatásokat tapasztalsz, fontolóra kell venni a kezelés abbahagyását és orvosi konzultációt.

A Sensual Essence (Sense) magas szintű kozmetikai termékcsaládot egy második generációs olasz családi vállalkozás gyártja. A Sense termékei az otthoni és a professzionális felhasználás minden igényét kielégítik, garantálva a kiváló végeredményt. A Sensual Essence támogatja a természetes eredetű összetevők használatát, ezért a márka összes terméke parabén-, GMO-, SLS/SLES- és nikkel-mentes. Legyen szó szőrtelenítésről, arc-, test-, kéz- vagy lábápolásról, a Sense termékeiben nem fogsz csalódni!

Tartalomhoz tartozó címkék: Anti-cellulit